Război și Pace – Preambul

– August, 2016 – 

 

Întâi de toate trebuie să precizez că scopul principal al acestui blog este exprimarea unor păreri personale sau colective ale membrilor AECN față de educație și natură în sens larg, cu diversele lor aspecte și ”variațiuni”.

Numeroase dispute se nasc aproape zilnic, artificial, din dorința egoistă de epatare a unor semeni de-ai noștri. Intenția noastră este de a ne delimita de acest fenomen, dar în același timp de a lua atitudine când situația ”scapă de sub control”.

Din acest motiv am ales acest titlu simbolic (fără a face vreo aluzie la celebra operă literară), fiindcă mi s-a părut sugestiv pentru a evidenția două aspecte care mi se par esențiale în viață: acțiunea și judecata. Deși nu mă consider un înțelept, viața mi-a arătat că actiunea fără judecată poate conduce la nesăbuință, în timp ce judecata fără acțiune nu se poate materializa. De aceea consider că este de preferat tandemul echilibrat al acestora, care este mult mai creativ.

Declarându-ne public intențiile (vorbesc acum în numele tuturor membrilor asociației) suntem gata să purcedem la drum cu speranța că vom împărtăși cu publicul larg cât mai multe experiențe creatoare.

Claudiu PAȘCA

Posted in Dezbateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
17 ⁄ 1 =